Hvilke skjønnhetstabber bør du unngå innen hudpleie?

Hvordan går det, jenter?

I dag fokuserer vi på våre skjønnhetssynder. Dessverre begår noen av oss dem fortsatt. Det er forskjellige grunner til det: lathet, mangel på kunnskap om riktig pleie, ingen tilgang til profesjonelle produkter. Er du også skyldig i disse skjønnhetsforbrytelsene, les videre! Du vil se hvordan riktig hudpleie ser ut.

KOMBINASJONSHUD

Pleie er virkelig krevende. De fleste kvinner forveksler kombinasjonshud med normal hud. De tror at skinnende hake, nese og panne er typisk for normal hud. Sannheten er at det finnes mange talgkjertler i disse delene av ansiktet, og de vil alltid produsere talg. La oss gå videre til pleie av kombinasjonshud. Du må velge riktige produkter som både gir matthet og fuktighet til huden på samme tid, kontrollerer funksjonen til talgkjertlene og hindrer huden i å bli dehydrert. Bruk verken tykke formler eller produkter som inneholder uttørkende stoffer. De med pH 5,5 samt lette geléer eller emulsjoner er det beste valget.

SENSITIV HUD

Bruker du kosmetikk for sensitiv hud uten å ha denne hudtypen gjør du mye skade. Hvorfor? Du gir den ikke passende ingredienser. Videre forveksles ofte sensitive hudtyper og de som har allergier. Disse to bør behandles på helt forskjellig måte. Du må ikke bruke avfettende, dehydrerende og sterkt rensende produkter. Velg kosmetikk med få aktive ingredienser. De bør ha lindrende, fuktighetsgivende og beskyttende egenskaper. Dermokosmetikk eller hypoallergenske produkter virker svært godt.

AKNEUTSATT HUD

Denne renses, eksfolieres og dehydreres ofte for voldsomt. Hvis du bruker kosmetikk som virker på denne måten blir du kvitt kviser og mattgjør huden i en viss tid. Som en konsekvens produseres mer talg. Kviser og hudormer dukker opp i ansiktet. Og alt du bør gjøre er å bruke lindrende, fuktighetsgivende og næringsgivende produkter. Lider du av intensive akneutbrudd bør du besøke hudlegen med en gang. Ikke prøv å behandle akne på egen hånd, for du kan gjøre mer skade enn gagn.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares