Hvordan pleie ansiktshuden? Høstbehandlinger: AHA, BHA, PHA kjemisk peeling

Hei der!!

En kjemisk peeling er en skjønnhetsbehandling du kan gjøre selv hjemme. Parfymeriprodukter gir samme resultater som behandlinger på skjønnhetssalong. Er det noen forskjeller? Komforten ved å bli hjemme og utføre behandlingen i fredfulle og stille omgivelser.

Hudpleiesyrer

Kjemisk peeling involverer å rense ansiktshuden med syrer. Behandlingen består av å fjerne døde hudceller og urenheter fra hudporene, glatte ut rynker og lysne pigmentflekker. Bestemmer du deg for en hjemmeprosedyre trenger du bare å velge riktig konsentrasjon av syrer. 5% syre er det maksimale du kan bruke for en DIY kjemisk peeling.

Hvilke typer syre finnes?

Syrer kan deles inn i AHA, BHA og PHA. AHA-syrer (glykolsyre, mandelsyre, melkesyre, shikimsyre, eplesyre) gir fuktighet til huden, glatter ut rynker, reduserer akne, lysner misfarginger, gir elastisitet og glød til gråaktig hud. BHA- og PHA-syrer (salisylsyre, azelainsyre, laktobionsyre) hjelper mot akne, beskytter huden mot frie radikaler, booster fornyelse av epidermis og kontrollerer arbeidet til talgkjertlene.

Hvordan bruke syrer?

Vil du bruke syrer hjemme, så velger du ferdiglagde produkter med lav eller høy konsentrasjon av syrer for å lage til en løsning. Under første behandling kan ikke konsentrasjonen av syrer være høyere enn 10%. Hvis huden eksfolieres uten irritasjoner, kan du bruke en sterkere løsning for neste behandling. Bruk 35% syre for overflatepeeling. For å fullføre behandlingen påfører du en spesiell toner (nøytralisator) for å fjerne resten av det eksfolierende produktet.

Steg-for-steg syrebehandling hjemme

Grundig sminkefjerning, vasking og tørking av ansiktshuden utgjør første steg. Så påfører du vaselin på lepper øyeområdet og neseslimhinnen for å beskytte de sensitive delene av huden mot irritasjoner. Påfør syren med en flat kost (tilgjengelig på alle parfymerier), og unngå de sensitive stedene. La syren være på i noen minutter. Så tørker du huden med toner og påfører fuktighetsgivende maske.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares