Parfyme & Solkrem – Det Umake Paret

Drar du snart på ferie? Jeg har allerede kommet hjem fra min, for dette året reiste jeg tidligere enn vanlig. Mens jeg hadde mine late øyeblikk på stranden observerte jeg noe veldig viktig, og jeg vil dele dette med dere. Kanskje får dere bruk for det hvis dere ikke har reist på ferie ennå. Derfor ble dette innlegget skrevet i en fart. Beklager dette 😉

Hva er den vanligste feilen man gjør når man tar på solkrem?

Jeg visste heller ikke om det, men det gikk opp for meg helt tilfeldig. Mismatchet faktor? Utilstrekkelig mengde eller for mye brukt? Utgått på dato? Alle disse faktorene har utvilsomt massiv påvirkning på virkningen til en solkrem, og derfor er det viktig å være smart når man velger UV-filtre. Men jeg er sikker på at ingen av dere har tenkt på det jeg skal diskutere under.

Har dere noen gang vært ute for at huden ble solbrent selv om du brukte solkrem?

Dette skjedde med meg på årets ferie, som jeg brukte ved sjøen. En dag måtte jeg gå til den lokale butikken, så jeg tok på solkrem før jeg gikk ut av leiligheten. Jeg tok på kjole og gikk ut. Dessverre ble huden i kløften virkelig rød og dekket av smertefulle blemmer kort tid etter at jeg kom hjem fra denne hyggelige rusleturen (været var ikke så varmt). Akkurat på dette stedet, ikke noe annet sted, noe som var dobbelt så rart for meg. Hva gjorde jeg feil? Til slutt gikk det opp for meg om kvelden, da jeg endelig kunne analysere det som hadde skjedd.

Vel, rett etter å ha tatt på solkrem, før jeg gikk ut av leiligheten, brukte jeg… PARFYME!

Svekker parfymene virkningen til solkremen?

Jeg spurte en dermatolog om råd. Jeg besøkte dem allerede neste dag på jakt etter noe som kunne lindre det vonde hudproblemet mitt. Blemmene ville ikke forsvinne og fortsatte å komme tilbake. Det viste seg at parfymen forvrengte solkremens virkning fullstendig! For å si det på en annen måte, deaktiverer parfyme solkrem. Videre er de hovedårsaken til solbrentheten jeg opplevde. Det var ikke bare feilen til solen, men stoffene parfymene var laget av.

Igjen er parfyme og solkrem et umake par. I tillegg inneholder førstnevnte stoffer som kan trigge fototoksiske reaksjoner i kontakt med solstrålene. Blant disse stoffene er essensielle oljer fra bergamot, sedertre, lavendel, vanilje, moskus og sandaltre, for å nevne noen få.

Hvordan bruke parfyme om sommeren?

Siden det veldig ubehagelige øyeblikket har jeg erstattet parfymene med aromatisk mist. Disse er tryggere for sensitiv hud som er eksponert for ytterligere skade om sommeren fra før. Uansett kan vi bruke parfyme hvis vi trenger mer intensiv duft, for eksempel på date, men bare på enkelte steder. Jeg bruker parfyme på håndleddene, stedet hvor armene bøyer seg og bak ørene. Der er huden tynnere og våtere, noe som hjelper duften å holde seg lenger. I tillegg eksponerer vi ikke disse delene av huden for solen like mye som halsen eller kløften.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares