Pleie av kombinasjons-, akne- og fet hud med urter

Hallo jenter!

Dagens innlegg var designet for de av dere som har kombinasjonshud, fet hud eller aknehud. Jeg vet hvor vanskelig det er å ta vare på denne hudtypen, fordi jeg pleide å kjempe mot kviser og overdreven talgproduksjon også. Heldigvis hjalp urtetonere og naturlig kosmetikk meg mye. Hvis du kan tenke deg å prøve ut slike hjemmelagde preparater, kan du fortsette å lese innlegget mitt.

URTER FOR AKNE

Jeg synes at de virker helt flott. Har du problemer med akne, er huden din fet og du ikke kan finne en ordentlig mattgjørende foundation, er dette urter som vil hjelpe deg. De avfetter huden uten å gjøre huden dehydrert, fjerner overdreven talg og svette som gir følelse av letthet og friskhet, hjelper å helbrede akne og inflammasjoner. Videre har de antiseptisk og hudsammentrekkende egenskaper, renser hudporene og hindrer formering av bakterier, som er det som sørger for utviklingen av akne.

Du kan lage til infusjoner og avkok som vil pleie huden din. Hvordan lager man en infusjon? Dekk urtene med vann med 90ºC, la det stå til det har kjølt seg ned og fortsett å tilsette i rundt fire dager. Oppbevar i kjøleskap. Bruk bare de ‘myke’ delene av urter som blader og stilker for å lage til infusjonen. Hvordan lager man avkok? Dekk urtene med kokende vann som må holde samme temperatur i rundt 10 minutter. Bruksanvisningen ligner på den for infusjoner. Forskjellen er imidlertid at avkok må lages av ‘harde’ plantedeler (bark, røtter). Urtetonere må oppbevares i kjøleskap siden utløpsdatoen er svært kort.

URTETONERE

Timian

Brukt for å behandle lidelser i øvre del av luftveiene. Denne urten kan også brukes til å behandle hud med akne. Den trekker huden delikat sammen og renser hudporene. Den har antibakteriell og soppdrepende virkning, akselererer helbredelsesprosessene til sår, bremser inflammasjoner og utvikling av akne. Du kan forberede timianinfusjon for å løse hudproblemene dine.

Kjerringrokk

Dette er en rik kilde til silika. Kjerringrokk kan glatte ut, avfette og rense huden samt trekke sammen porene. Den motvirker utvikling av hudormer. Denne urten er perfekt for avkok. Folk som har hud med en tendens til å bli arret og misfarget bør være forsiktig med denne planten. Kjerringrokk er kjent for sin fotoirriterende egenskap. Dette betyr at når den påføres på huden og eksponeres for sollys, er det svært mulig at planten gir misfarginger.

Salvia officinali

Har lindrende egenskaper og en positiv innflytelse på akne, fet hud og kombinasjonshud. Den har antiinflammatorisk virkning og lindrer irritasjoner. Videre regulerer denne urten talgproduksjonen, samtidig som den kontrollerer glansen i T-sonen. Salvia officinali reduserer og renser hudporene, samt gir en effekt av nedkjøling og friskhet. Du kan lage til en infusjon av Salvia officinali for å forbedre tilstanden til ansiktshuden din.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares