Varmesteinsmassasje: Finnes det noe mer avslappende?

Jeg skal gi deg en ide for dagens avslapningsøkt: varmesteinsmassasje. Det høres interessant ut, gjør det ikke? Slike behandlinger har positiv effekt på både kropp og sjel. Dessverre er det ikke alle som kan benytte seg av fordelene ved varmesteinsmassasje. Men for de som kan det, bør de lese videre for å lære om fordelene ved denne fantastiske og utrolig behagelige behandlingen. Naturligvis skal jeg også fortelle deg litt om kontraindikasjonene, så du er klar over mulige risikoer.

Varmesteinsmassasje: En liten historie

Denne typen massasje kommer fra regionene i Midøsten og har vært brukt blant antikkens mennesker. Denne behandlingen tar i bruk teorien bak energioverføring i menneskekroppen. Denne teorien beskriver at det finnes flere energikilder på ulike punkter i kroppen vår, og at disse finnes i nærheten av endokrinkjertlene våre – kanalene, eller punktene er ansvarlige for stimulering av akkurat disse kjertlene. I antikken utviklet menneskene spesielle kroppskart som presenterte disse punktene sammen med tilhørende kanaler. Og det er disse kanalene de varme steinene plasseres på og glis over for å fremme energiflyt gjennom organismen vår.

Typer massasjesteiner

Massasjesteinene er enten laget av svart basalt eller hvit marmor. Sistnevnte kommer i så mange som 54 ulike utgaver, og alle er ovale og utvunnet fra kilder dypt nede på havbunnen. Det rapporteres om at basaltsteinene må oppbevares enten i sjøsalt eller kildevann for å bevare den naturlige energien sin. Basaltsteiner kjennetegnes som det beste alternativet til behandlig gjennom varmeterapi (termoterapi). De varmes opp til rundt 50 ºC så de holder seg varme lenge. De brukes for å forbedre sirkulasjonen, som fører til bedre oksygendistribusjon og næring. Hvit marmor har til motsetning nedkjølende egenskaper. For å gjøre effekten mer dramatisk, blir steinene lagt på is rett før behandlingen. Deretter legges de på kroppsdeler som ofte hovner opp (øyelokk og bein). De største steinene legges på magen, over bekkenet og under nakken, mens de mindre skal holdes i hendene, mellom tærne og på ansiktet.

Hvordan fungerer varmesteinsterapi?

Du må ta av deg klærne dine og legge deg enten på magen eller ryggen; liggestillingen bestemmes av massasjeterapeuten, som overveier dette basert på hvilke problemer som skal behandles. Etter dette blir varme steiner plassert på kroppen din, som før dette har blitt behandlet med kroppsolje. Terapeuten gnir deretter steinene langs pasientens kropp for å la den avslappende varmen aktivere blodsirkulasjonen. Slik oppstår en avgiftningsprosess som gjør at hele kroppen blir næret og fylt med oksygen. I det fleste tilfeller varer en varmesteinsmassasje 60-90 minutter. Selvfølgelig vil terapeuten av og til bytte ut steinene fordi de kjøles ned under massasjen.

Du kan forvente at terapeuten benytter seg av følgende bevegelser:

  • stryking – går ut på å la steinene gli varsomt langs hele kroppen
  • gniing – går ut på bruk av sirkelbevegelser
  • knaing – går ut på å kna gjennom en hudfold som oppstår når to steiner gnis mot hverandre

Når massasjen er over blir steinene skylt i iskaldt vann for så å vaskes i såpevann og desinfiseres. Til slutt kan de legges tilbake i kildevannet eller sjøsaltet i ca. 20 minutter.

Fordelene ved varmesteinsmassasje

Varmesteinsmassasje påvirker ikke bare huden, den har positiv effekt på hele organismen, inkludert de største organsystemene i menneskekroppen. Hovedformålet med behandlingen er å redusere smerte, uansett årsak. Massasje utført med varmesteiner påvirker:

  1. Huden – porene i huden åpner seg, som har rensende effekt. i tillegg forbedres blod- og lymfesirkulasjonen så huden blir mer fyldig og motstandsdyktig. I tillegg jevnes hudteksturen ut og synlighet av cellulitter reduseres vesentlig.
  2. Sirkulasjonssystemet – varmesteinsmassasje fortynner blodkarene og forbedrer sirkulasjon i hele kroppen.
  3. Nervesystemet – lindrer stress, avslapper og hjelper deg å roe ned.
  4. Muskelsystemet – påvirker muskelspenning og elastisitet, hjelper med å gjenoppbygge muskler etter hard trening.
  5. Lymfesystemet – forbedrer flyt i systemet, stimulerer metabolisme i kroppen og hjelper organismen med å kvitte seg med giftstoffer, i tillegg til å motvirke lymfeavleiringer.

Kontraindikasjoner for varmesteinsmassasje

Dessverre er det ikke alle som er heldige nok til å kunne nyte av fordelene med varmesteinsmassasje, som nevnt i introduksjonen. Dette gjelder for mennesker som er sensitive eller hyperaktive ovenfor berøring med ekstrem varme eller kulde. I tillegg bør ikke de som lider av tilstander som omhandler nerve- eller sirkulasjonssystemet eksponere kroppene sine for varmesteinsmassasje heller. Helt til slutt bør ikke de med inflammasjon i ledd, skjelett eller sener, diabetikere, gravide kvinner eller de med åpne sår og høy feber benytte seg av varmesteinsmassasje.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares