Vet du hva du egentlig drikker? Lønnetrevann

Kokosvann og bjørketrevann – disse to kjennes du nok godt til, det vedder jeg på. Men har du noensinne drukket lønnetrevann? Om ikke er det absolutt på tide! Snart vil du få lære om hvor utrolig gunstig det er når det kommer til hydrering av kroppen din og rask tørsteslukking. Hvilke andre ting oppnår du med lønnetrevann? Fortsett lesingen!

Hvordan utvinnes vann fra lønnetrær?

Lønnetrevann utvinnes tidlig på våren fra trærne som vokser i Quebec. Dette er et område helt uten forurensning, plantevernmidler og syntetisk gjødsel. Oppsamlingen av lønnetrevann begyner når snøen fortsatt ligger på bakken, for det er på denne tiden av året sirupen er mest verdifull, som betyr at den inneholder den størst mulige mengden vitaminer og sporstoffer. Det som er viktig å nevne er at vannet som utvinnes fra et tre ikke skader planten på noe vis; treet fortsetter å vokse uforstyrret, akkurat som før utvinningen fant sted. Lønnesirup er en gjennomsiktig, søt og litt klissete væske som helles på små flasker – det hverken tynnes ut med noe eller pasteuriseres. De eneste prosessene lønnevannet må gjennomgå er filtrering og sterilisering – disse to prosessene garanterer lønnetrevann av høyeste kvalitet.

Hvilke kjemiske innholdsstoffer og egenskaper har lønnetrevann?

Lønnetrevann har nesten samme egenskaper som kokosvann. Det inneholder rundt 50 næringsrike stoffer, inkludert: B-gruppevitaminer, magnesium, jern, kalsium, fosfor, kalium og sink. Det inneholder ikke gluten eller konserveringsmidler og er ikke genetisk modifisert. I tillegg er lønnetrevann et lavkarboprodukt, og derfor hjelper det å redusere blodtrykk og regulere blodsukkeret vårt. Bortsett fra dette kan lønnetrevannet:

 • tilføre fuktighet
 • lindre inflammasjoner og kviser
 • nøytralisere frie radikaler
 • forbedre hud og hår
 • motvirke avskalling av hår
 • gjenoppbygge og tilføre energi til kroppen

Visste du at…

 1. Lønnetrevann brukes for å lage lønnesirup. Over 40 liter kokt lønnetrevann behøves for å produsere 1 liter lønnesirup.
 2. I enkelte land anses lønnetrevann som en medisinsk drikk som har positiv effekt på skjelettsystemet.
 3. Du kan bruke rent lønnetrevann enten som drikke eller som ingrediens i matrettene du lager hjemme.
 4. Lønnetrevann er en god erstatning for sukker og andre søtningsstoffer.
 5. Er du utslitt fordi du nettopp har trent skikkelig hardt på treningssenteret? Eller kanskje du nettopp har kommet deg etter alvorlig sykdom? Drikk lønnetrevann, da det er beriket med elektrolytter som hjelper kroppen å komme seg raskere.

Har du drukket lønnetrevann før?

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares