Hjemmelagde metoder for pigmenteringer. Ta vare på huden din

Dagens tema er UØNSKET PIGMENTERING!

Du kan helt sikkert være enig i at pigmentering er et mareritt for tusenvis av kvinner. Det finnes få effektive metoder for å bli kvitt disse ubudte hudendringene, men å-så-mange faktorer som kan forårsake dem. I flere uker nå har jeg kjempet mot dem for å ha jevn og glatt hud, og i dag deler jeg mine metoder med deg. 🙂

Nr. 1 Kjenn din fiende

Hva er pigmentering? Det er ikke annet enn forstyrrelser i arbeidet til melanocyttene som sørger for hudens farge og solbrunhet. Resultatet er uønskede endringer, som mørke flekker på huden, små fregner etc. Dette ser vanligvis ikke bra ut.

De vanligste grunnene for pigmentering:

  • hyppig eksponering for solstråling,
  • hormonsvingninger, som graviditet,
  • aldring av huden,
  • binyreinsuffisiens eller hypertyreose.

Nr. 2 La kampen begynne

Så fort du vet litt om pigmentering, kan du kjempe mot det. Det første du må gjøre er å begrense de ovennevnte faktorene, selvsagt når det er mulig. Men dette er ikke alltid nok når de mørke flekkene allerede er i ansiktet ditt. Da bør du prøve hjemmelagde metoder for pigmentering — alle testet av meg.

# sitronsaft

De store mengdene vitamin C i sitronsaft er flott for å fjerne pigmentering og lysne huden. Press en halv sitron og gni systematisk de hudområdene som har pigmentflekker.

# enkel yoghurt

Den sure melken du kan finne i yoghurt, kjernemelk eller kefir er en kilde til melkesyre med eksfolierende og rensende egenskaper. Takket være disse produktene blir huden glatt og får jevn hudtone.

# honning

Den har intense antioksiderende og rensende egenskaper, så du bør vurdere å tilsette det i ansiktsmasker. Naturlig honning er flott mot pigmenteringer, men du må bruke det noen ganger i uken i lengre tid.

# olivenolje

Vegetabilske oljer (ikke bare olivenolje, men dette er den letteste å få tak i) inneholder mye vitamin E som effektivt kan lysne pigmentflekker. Dra en bomullspad dynket i olivenolje over ansiktet hver kveld.

# revet pepperrot

Den siste løsningen er pepperrot, som ikke bare virker for folk med mindre følsomhet for lukten. Den renser og lysner huden. Bruk revet pepperrot som ansiktsmaske minst to ganger i uken i noen uker.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares