Hva er termalvann og hvordan brukes det? Jeg deler tankene mine om termalvann

Termalvann kommer fra skjulte kilder dypt nedenfor jorden, opp til 6000 meter under bakken. Fordi vannet flyter gjennom mange ulike jordlag har det mulighet til å samle opp mange forskjellige sporstoffer og andre mineraler. I tillegg blir kilden til termalvannet varmet opp av varm magma som flyter under overflaten på Jorden, og dette fører til at flere kjemiske prosesser settes i gang. Dermed oppstår nye, verdifulle stoffer i termalvannet.

Termalvann brukes på helsespa og skal visstnok kurere akne, psoriasis og atopisk eksem. Er derimot masseprodusert termalvann en like bra erstatning for termalvann som brukes på disse helseforetakene? Hvilke kjemiske innholdsstoffer finnes i termalvannet, og hvordan bruker man dem riktig? Hva er kildene til termalvann?

Hvilke stoffer finnes i termalvann?

Fra et mikrobiologisk standpunkt regnes termalvann som både rent og hypoallergent. På grunn av det høye innholdet av mineraler og mikroelementer, har termalvann positiv effekt på huden. De livsviktige næringsstoffene termalvannet er beriket med penetrerer dypt inn i huden og blir delvis igjen i epidermisen, og når dypere hudag som lindres og kureres av disse elementene. Det er nettopp derfor til og med nedkjølt termalvann – altså mineralvann – brukes som hovedingrediens i mange næringsrike hudpleieprodukter.

Termalvann: Hvordan brukes det?

Alle kremer og kroppslotions med termalvann bør kun brukes på ren hud, og fungerer best når huden nylig er vasket. Når det kommer til kommersielt termalvann finnes det to disipliner som forklarer hvordan dette naturlige skjønnhetsproduktet kan brukes. En forteller at du bør spraye inn huden med termalvannet for så å klappe tørt med håndkle, mens den andre foreslår at man lar vannet absorberes fullstendig inn i huden. Jeg antar du bør velge selv hvilket alternativ som passer deg best. Om huden din ikke føles stram selv om du lar vannet ligge, trenger du ikke å tørke det av.

Det er svært gunstig å bruke termalvann året rundt, spesielt om du ofte befinner deg i oppvarmede rom. Bruksmåtene er utrolig varierte:

  • det er en god erstatning for ansiktstoner
  • frisker opp huden og øker varighet av sminke
  • lindrer huden etter hårfjerning (inkludert barbering av ansiktshår)
  • hjelper mot solbrenthet (inkludert lang eksponering for solariumslamper) og lindrer hud som irriteres av sterk vind
  • brukes ofte av dermatologer for å lindre huden etter flere ulike skjønnhetsbehandlinger, som kjemisk rens/peeling

Termalvann er svært effektivt og behagelig å bruke, uansett hvilken oppgave det brukes til. Om du ikke har hatt mulighet til å behandle ansiktet ditt med det enda, må du bare prøve det.

Termalvann brukt på helsespa VS kommersielt termalvann

Naturligvis vil ikke skjønnhetsprodukter med termalvann erstatte termalvann som finnes på helsespa når det kommer til alvorlige hudlidelser. Ikke bare tilbys det varme bad med termalvann på helsespa, men de tilbyr også optimale miljøforhold og assistanse fra erfarent og opplært personale. I tillegg kan det å oppholde seg på helsespa eller andre helsehus føre til at man møter mennesker som sliter med de samme lidelsene, som hjelper en å akseptere sine egne. God mental helse er halvparten av virkningen når det kommer til bekjempelse av alle mulige sykdommer, selv av dermatologisk karakter.

Den mest gunstige typen termalvann for huden er vann som er beriket med det største næringsinnholdet i lave konsentrasjoner. Om konsentrasjonen er for høy, kan termalvannet irritere huden. Det kjemiske innholdet i termalvann kommer stort sett som resultat av kilden det ble hentet fra. Det finnes ingen termalvannkilder som tilbyr helt like mengder elementer.

Europeiske termalvannkilder

Nedenfor skal jeg gi deg en kort oversikt over et par Europeiske kilder til termalvann som har blitt brukt i produksjon av mange populære kremer og hudprodukter over lang tid. Slike produkter har ikke bare forskjønnende egenskaper, de er også i stand til å kurere enkelte hudproblemer. Her er kildene:

Avène

Dette er navnet på termalvannet som kommer fra Sainte Odile i Sør-Frankrike. Det inneholder mange ulike mineraler i svært små mengder. Vannet karakteriseres av et optimalt kalsium-magnesium-forhold som faktisk øker hastigheten på hudens selvfornyende prosesser. Andre elementer Avènes termalvann inneholder er: silikon som styrker blodårene, kobber som øker hastigheten på metabolske prosesser i huden og er antiseptisk, mangan som forebygger mot allergiske reaksjoner og svovel som kurerer akne. Det er klinisk bevist at termalvann fra Avène hjelper med å behandle psoriasis, mild atopisk eksem, hudinflammasjoner forårsaket av laserbehandling, arr, hudforandringer etter forbrenninger/solbrenthet og prurigo. Sist men ikke minst er Avène termalvann trygt for bruk direkte på huden (uten å tynne den ut)

Vichy

Dette termalvannet kommer fra det franske helsespaet med samme navn. Det tilhører gruppen klorid-bikarbonat-natriumsberiket vann. Det inneholder 17 mineralsalter og 13 sporstoffer. Det er anerkjent for fuktighetsgivende og lindrende virkning. Det som er viktigst er at Vichy termalvann lindrer irritasjoner forårsaket av medisiner som kurerer keratodermi. I tillegg er Vichy termalvann i stand til å eliminere psoriasis og rødhet som vanligvis plager sensitiv og atopisk hud. Økt motstandsevne mot frie radikaler i huden har også blitt bevist. Alt dette gjør at Vichy termalvann er svært populært til bruk i produkter som forebygger aldring og akne.

La Roche-Posay

Termalvannet fra denne kilden er en kombinasjon av regnvann (naturlig filtrert i jordlagene under bakken) og urgammelt vann fra sjøbunnen (som inneholder en unik blanding av mineraler og sporstoffer). Det hører til vann med lavt mineralinnhold, og det som får det til å skille seg ut er at det inneholder selenium – en kraftig antioksidant som forsinker hudens aldringsprosesser og som er antiinflammatorisk. La Roche-Posay termalvannet hjelper huden med å heles raskere, forbedrer motstandsdyktighet og lindrer rødhet og kløe.

Hva tenker du om kommersielt termalvann? Kan du forestille deg et liv uten det? Bruker du det noensinne? Om termalvann er blant dine favorittprodukter, hvordan bruker du det? Jeg gleder meg til å høre fra dere.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares