Gjør og Ikke Gjør – Hvordan få langt og vakkert hår?

Hei jenter!

I dag vil jeg fortelle dere en liten hemmelighet. Dere vil finne ut hvordan fikk håret mitt til å vokse seg langt. Ikke lett… men jeg gjorde det. Nå når håret mitt til midten av ryggen og fortsetter å vokse! Hvis du også vil ha lengre hår, les videre for å se hva du bør gjøre og ikke. Kos deg!

Regel en: Bruk en fuktighetsgivende maske

Grunnlaget for god pleie er å holde både hår og hodebunn fuktet. Riktig mengde vann i kroppen hindrer for tidlig grå hår og aldring av håret. Klarer du ikke å gi dette, blir håret sprøtt, matt, grovt og utsatt for skadelige ytre faktorer. Hvordan pleier jeg hodebunnen min? Jeg bruker fuktighetsgivende maske, og påfører den i rent og fuktig hår to ganger i uken. Jeg skyller den ut etter noen minutter. Resultatet? Glansfullt, motstandsdyktig og sterkt hår!

Regel to: Skånsom børsting

Jeg børster aldri vått hår, fordi det da kan bli svakt og utsatt for skade. Jeg bruker alltid børster med naturlig bust eller bred-tannede kammer. Forskjellige butikker tilbyr tilbehør laget av tre, elfenben, perle eller villsvinsbust. Bruker du slike ting, sørger du for at håret gres ut og pleies perfekt. Hvordan børste håret riktig? Del det i mindre seksjoner; bøy hodet ned eller til ene siden. Husk å ikke dra i håret, for det er slik det blir svakt og tynt.

Regel tre: Pleie for hårtuppene

Vil du ha langt hår, må du ta vare på hårtuppene. Derfor må du huske å gi dem fuktighet og glatte dem ut for at frisyren skal se strålende og sunn ut. Stuss tuppene annenhver måned. Bare husk at å klippe flisete tupper ikke øker hårveksten! Husk også at å ikke klippe dem vil gi mer skade som vil gå oppover og oppover… Som en konsekvens vil du måtte klippe noen tommer. Planen om å spare til langt hår vil feile.

Regel fire: Bruk kosmetikk og tilskudd

Hvordan få langt hår raskt? Plei det fra både utsiden og innsiden. Bruk kosmetikk som er rik på vitaminer og mikronæringsstoffer. Berik kostholdet ditt med tilskudd som pleier hodebunnen. Spis en porsjon frukt og grønnsaker til hvert måltid. Slutt med salte snacks, fast food og kullsyreholdig drikke.

Regel fem: Beskytt mot skade

Skjerm håret mot foranderlige værforhold. Kutt ned på varmestyling. Styrk hårets naturlige, beskyttende barriere. Sollys, høye temperaturer, uforsiktig børsting, jevnlig farging og bruk av sterke, uttørkende produkter (inkludert stylingprodukter) kan svekke tilstanden til håret ditt. Vil du ha en vakker frisyre, så ta best mulig vare på hodebunn og hår.

Relaterte artikler

Forrige artikkel Neste artikkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 shares